Det finns en gudomlig plan för ditt liv

Ditt liv är värdefullt. Du är skapad till Guds avbild. Och det finns en gudomlig plan för dig.

När Jesus såg Natanael komma sa han: ”Här är en sann israelit som är utan svek. ” Då frågade Natanael: ”Hur kan du känna mig?” Jesus visste både vem han var och var han hade varit. Han sa: ”Innan Filippus kallade på dig såg jag dig under fikonträdet.” (Johannes ev. 1:48).

Jesus visste vem Natanael var innan han hade mött honom. Jesus vet också vem du är och hur du har det. Och han vill leda dig sin väg.

Jesus visste också var den etiopiske hovmannen var och vad han behövde. Fast han var på en öde väg sändes Filippus för att undervisa honom om Jesus, Apostlagärningarna 8, och hans liv blev förvandlat.

I Psaltaren 53:3 står det: ”Gud blickar ner från himlen över människors barn för att se om det finns någon som förstår, någon som söker Gud.”

Gud ser oss i vilken situation vi än befinner oss. Han söker och kallar för att leda oss rätt.

När Jesus uppenbarade sig för Paulus på vägen till Damaskus blev det en dramatisk förändring i hans liv. Förutsättningarna för att något gott skulle hända var obefintliga, men Gud som utvalt honom redan innan han föddes, uppfyllde sin plan och Paulus kom in i den uppgift som Gud hade planerat för honom.

Ingenting är omöjligt för Gud. Gud känner dig, han vet om din situation och han vill det goda för dig. Han vill leda dig rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *